Uvjeti i odredbe poslovanja

Uvjeti i odredbe poslovanja

Pravila i uvjeti uporabe

Opći uvjeti poslovanja u web-trgovini LUX-NATUR su sastavljeni u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Obligacijskim zakonikom te na osnovi preporuka GZS i međunarodnih kodeksa za web-poslovanje. Web-trgovinom LUX-NATUR upravlja društvo LUX-NATUR d.o.o., ponuđač usluga web-poslovanja.

Postupak kupovine

Za kupovinu u web-trgovini LUX-NATUR nije se potrebno prijaviti. Nakon odabira željenih proizvoda u košarici, korisnik se preusmjerava na stranicu košarice gdje se može potvrditi i izvršiti narudžba. Sve narudžbe se obrađuju ručno od upravitelja web-trgovine. Prilikom potvrde narudžbe u slučaju da odabrani proizvod neće biti na zalihi mi ćemo vas obavijestiti i prikladno djelovati.

Načini plaćanja

Ponuđač omogućuje sljedeće načine plaćanja:

  • Gotovinom tijekom preuzimanja robe,
  • Uplatnicom na račun poduzeća (predračun),
  • PayPala

Dostava

Proizvod odnosno usluga dobavlja se u skladu s mogućnostima i dogovorenim terminom. Za narudžbe iznad 70 EUR dostava je besplatna za pakete do 10 kg. U protivnom naplaćuje se 4,5 EUR + PDV.  Za pakete od 10 kg do 30 kg dostava iznosi 40 EUR+PDV, a za pakete iznad 30 kg dostava se naplačuje 70 EUR+pdv. Ukoliko je riječ o otocima potrebmo je provjeriti cijenu dostave.

Ponuda proizvoda

Ponuda LUX-NATUR se redovito ažurira u skladu sa zalihom, no uvijek postoji mogućnost greške u sistemu zato nas kontaktirajte ili ćemo mi vas prilikom potvrde narudžbe.

Cijene

Cijene su važeće u trenutku izvršenja narudžbe i nemaju unaprijed definiranu valjanost. Cijene su važeće u slučaju plaćanja na gore navedene načine pod gore navedenim uvjetima. Cijene se redovito ažuriraju. U slučaju krivo označene cijene odnosno u slučaju promjene cijene tijekom obrade narudžbe, kupcu će biti omogućeno istupanje od kupovine, a istovremeno ćemo kupcu ponuditi rješenje koje će jamčiti obostrano zadovoljstvo. Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca je sklopljena u trenutku kad ponuđač potvrdi narudžbu (kupac primi e-mail poruku da je narudžba potvrđena). Od tog trenutka sve su cijene i ostali uvjeti fiksni i važeći za ponuđača i kupca.

Kuponi

Kupon se može iskoristiti samo na web-trgovini LUX-NATUR (kupon nije važeći za kupnju putem telefona, e-maila ili u izložbeno/prodajnom centru).
Kupon i odobrena vrijednost popusta određeni su za svaku akciju posebno.
Kod kupona moguće je iskoristiti samo na proizvode koji nisu u akciji.
Kod kupona upišite u Košaricu, pod nazivom Kodovi za popuste, potvrdite klikom na Primijeni kupon.

Pravo odustajanja od kupovine, vraćanje robe

Kupac – fizička osoba ima pravo da u roku od trideset (30) dana vrati kupljenu robu bez ikakve ograničenja, a istovremeno je kupac dužan snositi troškove koji nastaju u procesu vraćanja proizvoda. Za vraćanje proizvoda kupac je dužan pismeno obavijestiti ponuđača najkasnije u roku od petnaest (15) dana od primanja robe na kontaktnu e-mail adresu info.deluxart@gmail.com odnosno putem pošte na adresu: Lux-natur d.o.o., Petra Grgeca 4, Zagreb. Kupac je dužan robu vratiti u narednih petnaest (15) dana.
Kupci – pravne osobe nemaju pravo vraćanja robe, osim u slučajevima koji su definirani u pravilima garancije. U tu svrhu moguće je provjeravanje proizvoda uživo prije kupovine.
U slučaju da želite vratiti kupljeni proizvod, moguć je suglasni dogovor između prodavača i pravne osobe (kupca).

Garancija

Proizvodi imaju garanciju u trajanju od 1 godine, osim ako na dokumentu odnosno proizvodu nije drukčije navedeno. Garancija je važeća uz uvažavanje općih uvjeta i uputa koji su objavljeni na web-stranici www.lux-natur.hr . Informacija o garanciji može biti navedena i na stranici koja služi prezentaciji proizvoda. Ukoliko informacije o garanciji nisu dostupne, proizvod ima garanciju u trajanju od 1 godine odnosno taj podatak u tom trenutku još nije poznat. U slučaju prodaje proizvoda trećoj osobi, garancija za taj proizvod više nije važeća. Prodajom proizvoda se garancija dakle ne može prenijeti.

Odgovornost ponuđača

Ponuđač se u skladu sa svojim najboljim mogućnostima trudi omogućiti ažurnosti i ispravnost podataka koji su objavljeni na njegovim stranicama. U slučaju netočnih podataka o svojstvima proizvoda, rokova dobave ili cijena, ponuđač će kupca obavijestiti o promjenama te mu omogućiti istupanje od narudžbe odnosno zamjenu za naručeni proizvod. Ponuđač pridržava pravo do objave simboličkih fotografija proizvoda.

Zaštita osobnih podataka

Ponuđač se obvezuje da će trajno štiti sve osobne podatke korisnika. Podaci će isključivo biti korišteni za potrebe ispunjavanja narudžbe (slanje informativnog gradiva, ponuda, računa) i ostale nužne komunikacije. Podaci korisnika u nikakvom slučaju neće biti proslijeđeni neovlaštenim osobama. Za zaštitu osobnih podataka odgovoran je i sam korisnik tako da se pobrine za sigurnost svog korisničkog imena i lozinke.

Izjava o suglasnosti primanja newsletter-a

Odobrenjem primanja ovog newsletter-a, suglasni ste našim s korištenjem  vaših podataka za promidžbe. Nećemo proslijediti vašu adresu niti jednoj trećoj strani i poslati vam reklamu treće stane.